Sista dagen innan skolan!

Idag åkte vi till skolan igen för att lägga in alla böcker de köpt i skåpen. Och jag hittade till skolan utan deras hjälp äntligen!!! Tvättade två maskiner idag & tömde diskmaskinen, jag är en riktig hemmafru! 

Satte upp en vattengrej idag som de sprang till och sedan kasade på magen genom! Det var dödligt varmt idag!! Gick och handlade glass sen på ett ställe som hette Rita's! Sjukt gott har aldrig ätit smaksatt is (då menar jag inte slush ice men nästan) Tog choklad smak + en klick chokladglass ovanpå!! Sååå gott!!





Gick hem, S & B lekte doktor typ & J gjorde matte så jag satte mig och läste min bok! Sen kom S kompis William, jag skulle köra dem till fotbollsträningen, ska köra båda varje måndag!

Har nyss ätit en pizzaslice några goda ärtor (ska se om jag kan hitta vad de hette) smakade lite mandel, ris och 4 jumboräkor : )

Snart kommer Jacqueline !!!

Här kommer bilder på mitt lilla rum!!


Min garderob


Inside!


Min nyinhandlade klänning från h&m


Min säng!


En garderob till!


Lite mer klädförvaring & spegel !


Spegel till!


En fin cykel som stär i mitt rum!!


En fin dockvagn som står i mitt rum!



Och en annan liten hemtrevlig sak : )

Underbar dag!!

Idag var jag ledig så jag sov ända till 9.30 : ) Låg och slappade till halv elva, gick upp och käkade frukost och körde sedan iväg till poolen!! Låg och glassade till klockan ett och körde tillbaka för att göra mig i ordning och käka lunch!!

Ställde in GPSen på Crownsville och körde iväg till Jacqueline! Jag som tyckt att jag bott i ett stort hus men detta var enormt!!! Egen alé in till huset!! fyra våningar, sju badrum tror jag Jacqueline sa! Vi satt i trädgården eller ska jag säga parken och pratade ! Sedan körde vi till ett köpcentra i Annapolis! Käkade på cheesecake factory! Det var gott, tog hamburgaretallrik, bacon, friterade lökringar och barbeque sås. MUMS! Vi blev proppmätta så det blev ingen cheesecake efteråt!! Gick in på Victoria Secret, en affär jag inte minns och H&M! Jag handlade två klänningar/tunikor!! På H&M av alla ställen! hehe. Sen hann vi inte mer eftersom de stängde klockan sju (söndag). Körde hem Jacqueline och sedan mig själv!! Hade en sjukttrevlig dag idag med Jacqueline !!



Min GODA burgare : )

JUST DET !! EN ROLIG GREJ!!

Jasmine såg på ett program om en dvärgfamilj här i USA, Baxter (6ÅR) sitter också och kollar och säger till mig;

VAD kORT DE ÄR!! ÄR DET FÖR ATT DE INTE ÄTIT NÅGRA GRÖNSAKER?


hehe det var väl gulligt tänkt!!!

Härlig dag!

Gick upp 8.15 idag, vet inte när jag gjorde det en lördag sist!! Duschade och åt frukost i lugn och ro, familjen var inte hemma!! Kl 10 började jag jobba, jag och B spelade vem där typ 6 gånger sen körde vi och hämtade S från Karaten! Kom hem och spelade Vem där typ 10 gånger till sen 4 andra spel!!! Åt en korv med spaghetti till lunch (rester som var kvar)

Sen kom Annie & Scott hem!! Jag stack iväg till poolen!! Var där i 2,5 timmar och degade, solade, badade (doppade mig två gånger för det var dödligt varmt typ varmare än thailand) och läste Snabba Cash!! Har inte kommit så långt i den eftersom jag är så trött på kvällarna!! Köpte en glass sandwich och körde hem för att duscha och sedan passa barnen! Har precis gjort fish and chips till dem, det var gott!! Men inte så nyttigt!! Ska spela lite Wii sen tror jag!!


Den härliga poolen!!


En poolbild till!!


Min goda glass!!

YEEEES SÅG PRECIS ATT HIF FÖRLORADE !! DET VAR PÅ TIDEN!!!

fredag!!

Idag är jag såå trött!! Har kört runt nästan hela dagen och letat efter någon som kan skriva ut foton eftersom mina värdföräldrar har årsdag imorgon ( 16 år har de varit gifta ) och barnen ville ge dem ramar med foton i !!! Ena stället hade fullt upp, de tre nästa gjorde inte det, ett var stängt och ett hade slut på färg!! Störigt!!

Var vid poolen idag, simmade två längder haha. J & S simmade 20 var..bra jobbat, jag tog hand om B! Solade lite, det var ca 29 grader idag! varmt och skönt!!!

Spelade lite baseboll & fotboll, även lite sällskapsspel, Vem där? Det var längesen man spelade det!


Mee in action! Det blev inga homeruns idag!!

Körde S till karaten, sen skulle J, B och jag köra till ett walmart för att fixa med bilderna, Annie ringde och frågade om vi ville med till ett köpcentra och då sa J att vi var tvungna att göra ett ärrende på Walmart. Efter 20 min ringde Annie upp och berättade att hon redan hade beställt foton...ÅHH vi som hållt på hela dagen!! Åkte till köpcentrat och jag invigde Taco Bell som B älskar! Det var väldigt gott! åt mjuka tortillas med köttfärs och annat i : ) Jag & J gick in i en affär och köpte ett ljus och några sprayer..! sista minuten present!!


Detta ritade vi igår med kalkpennorna! På min tid blev man glad när man hittade en vit sten som det gick att måla med, nu har man alla möjliga färger!! De två blommorna är mina (såklart jag kan inte rita något annat) ankan där har J gjort!!

bästa dagen hittills!!

åhh jag äter upp allt mitt godis!!! Till er som gillar snuset i snusklubborna, gå till F.D. citylivs och köp en burk med rött lock som finns bland lösgodiset...suuuupergott!

idag har varit en bra dag!! Jasmine kom hem igår, och hon vet hur allt går till! Väldigt hjälpsam : ) Började med att vi ritade med kalkpennor, heter det så? Chalk iaf...Jag som är dålig på att rita, ritade bara två blommor! Efteråt kastade vi frisbee(hur det nu stavas), spelade ett kortspel med Jasmine som hette spit tror jag, typ som svälta svin. Gick ut och spelade baseboll med killarna, fy så svettig jag blev efteråt!!!(30 grader idag) Önskar att jag tagit med fler shorts, inte visste jag att här var såå varmt!!!

Lagade köttbullar och spaghetti till lunch (en macka med majonäs, sallad, salami, pastrami till mig själv) hade bråttom som faan till deras skola sen! Städerskorna var ju och städade just när jag skulle laga lunch jobbigt + att jag välte ut massa spaghetti på golvet!!! Körde till skolan för att köpa nya böcker, dyrt blev det, typ 4000 kr för S & Js böcker!! Fattar inte varför man använder checkar i USA, helt jobbigt tycker jag! Satt och väntade i typ mer än 2 timmar, S skulle på nån rundvandring eftersom han börjar mellanstadiet nu! En rolig grej som hände var att en lärare kom förbi och sa åhh hej hur är det och sa kan man få en kram till mig och jag bara ehhh okej! Haha jag blev helförvirrad. Jasmine sa att hon säkert trodde att jag var Sophie

Har glömt att säga en annan sak, B som är 6 år som börjar ettan här men det skulle ju vara nollan hemma, han kan LÄSA och då menar jag väldigt bra, läste toy story på typ 50 sidor med svåra ord (ni vet så disneybok man kunde premenumerar på när man var liten) och han kan skriva (inte bästa handstilen men ändå) Helt sjukt, det kan väl inte svenska sexåringar??

När vi kom hem från Indian Creek som skolan heter så satte jag på en maskin tvätt, alla sängkläder som städerskorna bytt, och diskade sen lunchen! Spelade lite hockey & fotboll i källaren med barnen! Sen var det dax för karate ! Mina barn ska nog gå på karate, det är tydligen bra för att hålla sig i form!

VILKEN TUR ATT BLOGGEN SPARAR I UTKAST FÖR JAG RÅKADE NYSS STÄNGA NER EFTER ATT HA SKRIVIT DETTA!!!

Niclas vad hände med dina kommentarer egentligen? Och alla andras :P

glas överallt

Precis när vi ätit frukost idag tappade B sitt glas med mjölk mitt på kakelgolvet! Fick ligga där och krypa hur länge som helst för att plocka små små bitar eftersom jag inte förstod mig på dammsugaren, den sög helt dåligt!!

Åkte till tandläkaren med S för att dra ut en eller två tänder. Åkte hem,  jag tvättade min första tvätt fast det var ju deras kläder, tummlade det och vek ihop det! Spelade hockey, fotboll och Wii rockband(trummor är svårt!!)! Sen när S åt glass och bar tillbaka skålen till diskbänken, vad tror ni hände då...jo han tappar den på samma ställe typ som B! Störigt, ner och krypa igen, sedan tömma diskmaskinen och diska grytor efter lunchen!!!

Körde sedan S till fotbollsträning, B somnade i bilen så jag satte på GPSen men jag glömde ändå svänga på rätt ställe haha, första felkörningen! Fick göra u-svängning!! Idag ska vi äta bakad potatis, som tydligen ska innehålla ost, bacon och creme fraiche! GOTT!!! Kort inlägg idag!!Och inga bilder, kommer nästa vecka : ) iaf på mitt rum och lite annat!!

Kursval

Hejhå!

Gick upp samma tid idag och gjorde frukost. Spelade lite crazysoccer ( man har 3 bollar och bara skjuter på mål ) i källaren. Baxter blev hämtad av Conner och hans mamma 10.30 för playdate! Då körde jag iväg med min gps mot College Parkway i Arnold, det gick bra. Körde inte fel en enda gång antar att det var mest tur! eller jo jag körde ju fel, jag svängde in en väg för tidigt så jag fick gå lite längre.

Väl framme på Colleget gick jag till Admission Office, de skickade mig till testcentert och testcentert skickade tillbaka mig till Admission Officet. Fick hjälp av en kär gammal tant med min ansökan! Efter det skyndade jag mig upp till testcentert för att göra testet som var i ca 2 timmar, men jag hade bara en och enhalv på mig för jag var tvungen att hämta upp Baxter från Connor's hus! Var klar efter en timme, 60 frågor tror jag det var, hade ingen aning om hur det gått. Hamnade i grupp 115, vilket inte sa mig någonting. Jag ska läsa på Capstone level, först är det några lite lättare sen advanced och sen Capstone, vet inte hur det ska gå (det är visserligen english as a second language så det är inte så imponerande)! Jag väljer mellan Academic Grammar och Academic Reading & Vocabulary, tror att det blir reading & vocabulary!!Inget låter ju särskilt kul, vet inte varför jag väljer detta men jag orkar inte ändra mig! Ska ringa imorgon och säga vilket jag väljer.

Körde sedan direkt för att hämta upp Baxter, skulle hämta honom två och jag var där 2 minuter i två! Tur att jag inte körde vilse!! Körde hem och byggde med lego (vi är nu klara med allt) Sen var det dax för karate träning för Baxter! Körde honom dit och stannade för att titta på ! rätt coolt faktiskt!

Sen hem, in med kyckligen i ugnen, tittade på tv och åt sen när Scott, Annie, Spencer kom hem !! Ut och körde till fotbollsplanerna med Annie för att veta vart jag ska köra imorgon (inte för att jag kommer ihåg det, men som tur är har jag Spencer & Baxter) och tankade gjorde vi också!!

Första arbetsdagen! ( måndag )

Ställde klockan på 8 för att gå upp och se till barnen! De satt och kollade på tv, åt frukost vid halv elva tror jag! Byggde lego och kollade på tv. Inget vettigare än så !

Efter lunch (åt rester, burritos, pizza) körde jag och Baxter(sexåringen) till poolen för att bada! När vi kom dig insåg jag att jag glömt mobilen och fick köra tillbaka eftersom Spencer var själv hemma, väl framme igen såg vi en skylt med "nu har skolan börjat, öppettider 3pm-8pm!" och klockan var 2.30. fick vänta en halvtimme och sen gå in!!! Badade i typ tjugo minuter, amerikaner simmar med huvudet under vattnet nästan hela tiden, visste ni det!? skumt?! Han bara ååh Sophie(den förra au pairen) sa att ni simmar med huvudet på ytan, jag bara eeh, vad gör ni då haha! Sjukt!! På tal om Sophie så heter jag det nästan hela tiden haha, inte konstigt ju! Baxter sa även idag Åh stop doing that I'm falling in love with you, haha jag vågade inte fråga vad han menade med det! han sa även att mitt hår kändes som sjögräs haha! Vi gick sedan och handlade glass! När Baxter åt sin glass frågade jag honom om han blivit varmare (han frös i vattnet) då sa han jaa, första gången jag åt denna glassen så stod det på baksidan att man blir varmare av den, och blondin-elin säger jaha, och börjar läsa på baksidan och då säger han ååh jag lurade dig haha!!PINSAMT!

Körde hem och fortsatte bygga med lego, varför byggde jag aldrig det när jag var liten, det är ju jättekul!! (smålego) Bygger bilar & hus efter beskrivning!!!

När Scott kom hem började han laga tacos,det var gott, men ris i tacos vad hände där?! Åkte ut och körde lite med Scott och använde GPSen! Sen var jag dödstrött så jag somnade!


Allt detta legot har vi byggt!!!





Bowlingparty!

Idag (Söndag) gick jag upp vid 9, ställde klockan på det men vaknade lite tidigare av en pruttkudde de lekte med här nere i källaren haha! Det var mysigt! Skypade med Niclas och tog sedan en dusch och åt frukost (bagels med cream cheese)! Körde till affären för att hämta upp baxters fina tårta ( Toy Store tårta) väldigt tjusig! Sen bar det av till bowlinghallen! Det kom 8 små söta vänner till Baxter, jag hade hand om signeringen av käglan som han fick från hallen. Fick pinsamt nog säga Hi, what's your name, do you want to sign this for Baxter, thank you ! haha men det var väl det bästa jag kunde säga?! Sedan åt vi pizza och den goda tårtan!!

Åkte hem! Öppnade Baxter's alla presenter! Skypade med Sanna och chillade, sen bar det av på fotbollsmatch i Virginia tror jag ca en timme härifrån! Jag höll på att somna hela vägen dit, jättejobbigt, mitt huvud hoppade typ 4 gånger som tur var såg ingen det!! Spencer's lag vann med 6-4! Fast det var bara träningsmatch! Jag och Baxter lekte på en lekplats, klättrade upp och ner och lekte en lek där jag skulle visa vad han skulle göra och sen skulle han göra det felfritt hehe! T.ex. Klättra upp för stegen, åk rutschkanan ner, klättra upp för rutschkanan och åk ner för brandmansstången! haha.

Åt på mexikanskt ställe, Burritos med kyckling tog jag! Det var gott, har aldrig ätit med ris och böner i men helt okej, böner är ju sådär men helt okej liksom! Scott och jag körde en runda när vi kom hem, alla vägar ser likadana ut tycker jag men Spencer hittar som tur är när vi ska till poolen imorgon!! Ska även till parken för att spela fotboll eller något annat skoj !


Baxter's tårta! Cool va?


Baxter's presenter!!

Bilder från NYC


Kyrkogård i NY


Min vän Caroline och jag!






Frihetsgudinnan, bild från färjan vi åkte!


Utsikt från the top of the rock!


Jag och Caroline med empire state building i bakgrunden!


Min födelsedagstårta! Den var sååå god!


På klubben i Washington DC!

Bilder från trainingschool!




De hemska toaletterna!!


Presenten från familjen!!!

GLÖMDE FÖRRESTEN SÄGA ATT JAG FICK PRESENTKORT PÅ STARBUCKS OCH EN TRÖJA FRÅN KARABIEN I FÖDELSEDAGSPRESENT : )


Detta satt på den presenten jag fick på på trainingschool!


Detta innehöll den!!!


GOD MAT!!!!!!!!!

CROFTON, MARYLAND

Hej allihopa!!!

Nu är jag äntligen framme hos min familj, det är så skönt!!!

I torsdags var vi i New York City! Överfett!!! I LOVE IT SANNA!! Såg frihetsgudinnan, time square, var uppe på top of the rock (såg ut över hela new york) var inne på Abercrombie & Fitch (sjukligt snygga killar, jag kunde inte kolla på dem för då blev jag helt generad typ haha)

Fredag, var det dags att åka buss, åkte i typ 6 timmar trots att det bara ska ta 3 timmar? Förstår fortfarande inte det! Oj jag glömde, Fredag, då fyllde jag år!! Natten började med att mina kära tyskor sjöng på tyska för mig, det var lite fint!!! Väl framme på "busshållplatsen" stod jag förvirrad i många sekunder när alla hittade sin familj, men jag skulle hitta min LCC som jag inte visste hur han såg ut!! Men en man frågade vad jag hette och jag sa Elin så sa han Happy Birthday, you're going with me. När vi kom hem dit träffade jag deras barn och deras tyska au pair Julia. Hon var väldigt trevlig!! Åt tacos och sen på kvällen sjöng de för mig och jag fick äta tårta som de bakat!! : ) Påkvällen körde en "manlig" au pair oss till Washington DC, vi gick ut på club och dansade, det var skoj, mkt svettigt men bra musik!! kom dit vid halv ett ungefär och stack vid två, det var lagom. Somnade i bilen på vägen hem och vaknade av att de sa Elin, Elin HAHA! och skrattade(jag hade inte druckit någonting, inte ens en öl) haha.

Ställde klockan på 9.30, gick upp och duschade! åt frukost, en sak som är jobbigt med USA är att alla bara ta vad du vill. De hjälper liksom inte en utan bara ta allt du vill ha! känn dig som hemma. Det är man inte så van vid!! Trish(min LCC) skulle komma hem kl 10 för då skulle familjen komma. kvart över tio ringde det på (jag var själv, för Julia sov, killarna var ute och lekte och pappan och dottern var iväg) Så där fick jag öppna i någon annans hus och försöka hålla hunden inne!! HAHA. Det gick jättebra iaf. Där utanför stod Annie, Scott och Baxter!! Fick kramar och sedan åkte vi iväg hem till dem ca 5 minuter. Väl framme skulle Baxter visa mig runt!! Enormt hus!!! 4 badrum liksom och föräldrarna har jucuzzi i deras badrum som ligger i sovrummet! Allt här är väldigt fint, lite gammaldags stil! Ska fota när jag är ensam hemma! haha pinsamt att göra det nu!! Mitt rum är övernajs. En stor hänggarderob en sån grej med spegel med 12 klädlådor och en garderob till haha!!! Jag trivs såå bra!!!

Direkt när vi kom hem åkte jag, Scott och Baxter till banken för att fixa mig ett bankkonto! Fick köra hem därifrån sen!! Gick jättebra!! Sen åkte vi hem och gjorde vars en macka gottgott! (Blir jag tjock på något här så är det majonäsen som jag använder till allt och de goda bagelsen!) Sen spelade jag och Baxter memory och ett annat spel!! Sen åkte vi på ett kalas till någon av deras vänner (det var frivilligt men jag följde med) massor med mat, efterrätter, chips, läsk! Helt sjukt folk satt och åt krabbor i flera timmar, bankade och bankade sönder dem! Jag åt bara efterrätt så klart!!! Åkte hem och hoppade studsmatta i ca 15 min sen var jag svettig och hade 25 myggbett på benen!!!Sen körde jag och Scott iväg för han skulle visa mig skolan, ca 15 minuters väg. Hittade hem och allt (nästan). Köpte en ny adapter till mig eftersom de två jag kpte på mediamarkt inte fungerar SKITSUR är jag!! Scott insisterade på att betala så jag tackade och tog emot : )

Har träffat Spencer också, han är ju 11 år men han är väldigt artig, får väl se hur det går senare men just nu går det bra!!! Jasmine är iväg hos någon kompis och kommer inte förrän onsdag!! Imorgon ska vi spela bowling, Baxter har sitt sexårs kalas på ett bowlingställe!! Det ska bli kul, hjälpte till med godispåsarna idag! Sen ska Spencer spela fotboll tror jag typ 1,5 timme härifrån så då åker vi nog dit!!

Har bara hunnit packa upp en väska!! Har mest hängt med Baxter hela tiden! Han är sååå söt!! Tyväärr får jag inte lägga upp bilder på barnen :/ Men får visa när jag kommer hem eller så får jag skicka till er!!

Bilder på huset och rummet kommer upp inom en vecka och nu ska jag lägga upp bilder från trainingschool och NYC!!!

SANNA JAG KAN INTE SVARA PÅ SMS, FICK MOBIL IdAG SÅ JAG SMSAR IMORGON TROR JAG!!!

Onsdag 18/8

LÄS SOM I ONSDAGS, Internetet har inte fungerat !!!


I måndags fick vi pizza till mat det var sådär, den var tjock och smakade lite som panpizza. Deckade rätt så snabbt när jag kom hem!! Sover med 3 tyskar och en från sydafrikan!!
Gick upp 07.15 idag och gick till frukosten, åt bagels med cream cheese, mmmm!!!! Sen blev vi indelade i grupper efter vilka delstater vi ska vara i! Jag och min nyfunna vän Caroline hamnade inte i samma grupp! Men jag träffade några trevliga tyskor!! Gjorde ett kollage om en sjukdom, fick då hmm jag minns inte. Men vårt var iaf fulast haha!
Till kvällsmat i tisdags fick vi öööövergoda burgare!! Smakade som BK och de var hemmagrillade! Mkt gott! Ikväll var vi på Sing-A-Long, då skulle alla länder sjunga en barnlåt från deras land! Vi var 37 länder men eftersm det finns 140 tyskar så blev det tre grupper alltså 40 sånger! Vi sjöng & dansade små grodorna jättenördigt ! Haha. En kille var midsommarstången! Efter själva sjungandet så sa den ena ledaren att hon skulle ropa upp några namn som skulle komma upp på scenen, det tredje namnet var ELIN MARY-ANNE PERSSON. Jag bara neeej! vad händer. När vi stod där uppe (fyra stycken) så sa hon nu ska vi sjunga happy birthday för de här fyller år denna veckan! Haha och sen sjöng alla samtidigt på sitt egna språk också fick jag ett sött kort en liten flicka hade gjort!!!
Natta du som vill veta om de andra; De är väl helt okej, jag hänger bara med en svensk, Caroline men har träffat några trevliga tyskor också!!
Niclas, du vet nörden!! Hon är nörd hahaa!
Imorgon ska vi till NYC!! WOHOO! Som min familj betalat till mig 50 dollar!!! Såå snällt! Och sen en middag, vattenflaska, I Love NY tröja, keps, m&ms, kakor och lite annat tror jag!!!
Bilder kommer i helgen ! Internet är så segt här!!
På fredag kl nio går min buss till Maryland! Anländer 2.45 pm, då ska pappa LCC hämta mig KUL, NOT ! men vad ska man göra!!

PS JOLINE OCH ALLA SOM GILLAR MITT MELLANNAMN; DET ÄR FAKTISKT RÄTT SNYGGT PÅ ENGELSKA HAHA MARY-ANNE. HELT OKEJ, SKÄMS INTE SÅ MKT OCH TUR ÄR VÄL DET EFTERSOM DE ALLTID SÄGER ELIN MARY-ANNE HAHAHAHA!

New York

Hej!!

Efter en langsam resa ar jag framme i NY, eller i utkanten av New York! Det ar ode! Stallet vi bor pa ar en gammal skola, rummen vi bor i paminner om ett gammalt laskigt barnhem, typ en skrackfilm! An sa lange bor jag med tva tyskar. Sangarna knarrar, det gar inte att lasa toaletterna (som for ovrigt ar bas och som ligger tva vaningar ner), det luktar illa och tydligen ar duscharna inget vidare heller! Kul att man ska vara har till pa fredag ! :( plus att maten ska tydligen vara dalig!!

Mina choklad till barnen ar helt smalta for det var sa varmt nar vi anlande idag!

Checkade in kl 5 imorse med tva vaskor, kvinnan fragade om jag hade papper pa det, da sa jag att jag hade ringt och fragat och att man kunde betala, det tyckte hon var mycket jobbigt sa nar hon fyllt i halva pappret sa hon, "You are lucky today" Halla ja det var ju hon som inte pallade skriva, hennes jobb fan! Sa jag slapp iaf betala. Skulle ga till gate B16, langst bort sa klart. Det var jobbigt! Hittade de andra au pairerna sen. Nar jag satt mig pa planet somnade jag och nar jag vaknade var vi redan i luften!! I Frankfurt satt vi mest och stirrade, inte sa mycket att gora plus att vi var dodstrotta. Sov ungefar halva resan sen var jag ratt pigg igen!! Och efter lite mer an en timmes bussresa var vi framme har! Ska snart ata och sen ga pa mote!!

Min mobil fungerar ej, eller man ska skicka och ringa till den men jag kan inte svara (pa sms iaf).

RSS 2.0